Reisebrev fra Hanne og Haakon

Hei!

Vi er et par på 26 og 30 år som hadde store planer om å oppleve Lofoten i sommer. Med en 2013-modell Ford Chausson fra Cabo startet reisen en ettermiddag i juli hvor vi kjørte nordover fra Steinkjer.

IMG_7595

Det er allerede publisert et klipp her på bloggen fra vår første stopp, som ble en liten rasteplass ved veien like før vi nådde Fauske. For en fantastisk utsikt å våkne til, og nyte frokosten foran!

FullSizeRender

Vi merket fort den store fordelen med bobil – å kunne ha den friheten til å parkere og overnatte (nesten) hvor som helst.

Ferden gikk videre til Hamarøy hvor vi besøkte Tranøy Fyr. Her fikk vi guidet tur i fyret, og fikk servert et nydelig fiskemåltid på restauranten.

FullSizeRender-2

IMG_9990

Nydelig laks og hvalbiffgryte. Det anbefales absolutt et besøk hit dersom man reiser den veien.

Videre tok vi ferga fra Bognes over til Lødingen og kjørte ned til Svolvær. Vi hadde tenkt å ta en titt på Svolværgeita fra høyden, og tok oss en tur opp til Fløya og Djevelporten som ligger rett bak. Det ble jaggu en luftig tur!

IMG_8184

Her ble det om å gjøre å ikke se ned, 445 meter over havet …

FullSizeRender

Svolvær sett fra Fløya, 561 moh.

Etter fjellturen ble det påfyll med grillmat, og med medbragt kjøkken og en kjempepraktisk Lotusgrill inntok vi kveldsmaten i eventyrlige omgivelser.

IMG_8834

Etter turen på Fløya fant vi ut at det kunne være greit med fjellsko og gikk til innkjøp av det neste dag. Disse måtte selvsagt testes – og den “lille” kveldsturen endte med å bestige Kongstindan i vakker solnedgang.

FullSizeRender-kopi

Videre besøkte vi vakre Henningsvær!

Vi brukte både Google maps og TripAdvisor flittig, og fant ut at vi ville besøke Fiskekrogen. Helt fantastisk mat og service – ikke rart den store restauranten var stappfull en mandag kveld!

IMG_9989

Vi besøkte Nusfjord, et av Norges eldste og best bevarte fiskevær.

FullSizeRender-11

FullSizeRender-1

Neste post på programmet var Hauklandstranda i Vestvågøy. Værgudene var virkelig på vår side hele uka, men likevel var det noe annet enn sol og strand som fristet. Turen gikk opp Himmeltinden, 931 moh.

FullSizeRender-13

IMG_8045

Vakre Reine i kveldssol.

FullSizeRender-12

Mektige fjell, hvit sandstrand og turkis vann i skjønn forening. Lofoten kan bare beskrives som eventyrlig!

Vi fant fort ut at toppen Ryten og Kvalvikstranda var en av de obligatoriske stedene å besøke i Lofoten, og det kunne vi jo ikke gå glipp av!

 

FullSizeRender-7

FullSizeRender-9

For en luksus, å ha alt man trenger i ett – bil, seng, bad, kjøkken og stue – og å kunne velge nye omgivelser og utsikter hver dag!

Etter en uke i Lofoten hadde vi tenkt oss ned mot vestlandet, men det viste seg at værflaksen vår hadde tatt slutt. Derfor fant vi ut at vi skulle besøke söta bror og kjørte like godt ned til Sundsvall.

FullSizeRender-3

I Sverige ble det alt annet enn toppturer: shopping, sushi og strandbesøk.

FullSizeRender-4

Tranviken strand

IMG_9791

Etter noen dager i Sundsvall beveget vi oss mot Østersund, og her kommer enda en restaurantanbefaling: Republiken! Et lite sted i gjennomført stil, med hyggelige folk og nydelig mat.

IMG_9792

Etter Østersund gikk turen til Åre, og videre hjemover. To uker hadde gått alt for fort! Vi skulle så gjerne hatt en til. Bobilferie frister til snarlig gjentakelse, uten tvil.

For andre ferske bobilturister kan vi komme med følgende tips:

  • Kaffeavtale! Vi kjøpte Circle K-kopper før avreise og en Circle K-stasjon var aldri langt unna.
  • Last ned appen Google maps! Veibeskrivelser er gull, og de angir blant annet hvor lang tid det tar å kjøre til et sted. Du kan også favorittmarkere steder på kartet som du ønsker å besøke. Vi brukte også kartet for å lete opp blant annet passende rasteplasser i kriker og kroker. Slik sparer man både tid og bensin for man slipper å kjøre rundt å lete.
  • Bruk TripAdvisor! Sjekk restaurantanmeldelser og “ting å gjøre i <sted>” for gode tips til aktiviteter og severdigheter.
  • Gjør dere kjent med nærmeste tømmeanlegg for toalettet. En god oversikt finnes for eksempel på bobilplassen.no, her kan du også få alle tømmestedene opp på kartet. PS! I Sverige slet vi med å finne tømmested, og det er nok fordi vi ikke tenkte på å søke på ordet “latrintømning” på Google…
  • Ta med litt mer underholdning enn en kortstokk.
  • Bruk Google for alt det er verdt, Google vet alt.

Vi ønsker å rette en stor takk til Cabo for fantastisk service og svar på alt vi lurte på underveis! Takk for oss 🙂

Processed with VSCO with hb2 preset

Haakon & Hanne